streda, septembra 20, 2006

Google Earth

V rámci služieb Google je ponúkaný program Google Earth (nová 4.verzia), ktorý umožňuje prezeranie satelitných snímok Zeme. Táto verzia obsahuje i encyklopédiu s fotografiami, videami (národné parky, mestá, prírodné pozoruhodnosti atď), textovými informáciami o tom, ako sa mení životné prostredie na Zemi (atlas UNEP), kolekciu článkov z Wikipédie, informácie aktuálneho seizmického monitoringu. Bezplatnú verziu je možné si stiahnuť na Google Earth (Release 4 - BETA). Do obsahu prispeli i organizácie National Geographic a Discovery Networks.
Najčastejšie otázky k tejto službe sú uverejnené v Common questions a najnovšie technológie, možnosti, tipy a triky môžu používatelia nájsť blogu Google Earth Blog.

AddThis Social Bookmark Button
pošli na vybrali.sme.sk Linkuj si ! posted by Alena @ 20.9.06 0 comments

utorok, septembra 05, 2006

Novinky SciTech navigátora cez RSS

Centrum VTI SR zaviedlo nové služby týkajúce sa navigačného nástroja SciTech navigátor. Záujemcovia o novinky e-zdrojov si ich môžu objednať e-mailom, alebo získavať technológiou RSS , prípadne formou publikovaného obsahu RSS dávok cez nástroj FeedBurner, ktorý je rovnako určený pre RSS čítačky.

AddThis Social Bookmark Button
pošli na vybrali.sme.sk Linkuj si ! posted by Alena @ 5.9.06 0 comments