pondelok, marca 26, 2007

Začal sa Týždeň slovenských knižníc

Slovenská asociácia knižníc vyhlásila v čase 26.3. - 1.4.2007 8. ročník Týždňa slovenských knižníc s mottom "Knižnice pre všetkých", ktorého cieľom je pozitívne zviditeľňovanie knižníc ako kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií prostredníctvom čo najrozmanitejšieho spektra aktivít a podujatí (katalóg akcií na stránke portálu Infolib). Knižnice chcú dokázať, že sú to životaschopné inštitúcie, ktoré napriek množstvu rôznorodých problémov a nedostatku finančných prostriedkov chcú a vedia ponúknuť veľa zaujímavého, nového, poučného i zábavného pre svojich čitateľov a návštevníkov.

V rámci tejto akcie sa i v Centre vedecko-technických informácií SR konajú bezplatné semináre. Európsky prezentačný deň, ktorý má podtitul "rýchlo k informáciám - zdarma k publikáciám" sa uskutoční dňa 28.3.2007 (tri akcie - 9:00, 11:00 a 13:00 hod). Je zameraný na efektívne získavanie informácií o EÚ prostredníctvom služieb Centra VTI SR a na publikácie EÚ z vydavateľstva Publications Office.
Druhý, nie menej zaujímavý, seminár je Informačné zdroje - tvorba kvalitného podnikateľského prostredia, ktorý sa organizuje na 29.3.2007 v čase od 9:00-11:00 hod s cieľom informovať o informačných službách depozitných knižníc OECD a EBOR, Strediska patentových informácií a navigačnom nástroji - Biznis navigátor, ktorý slúži malým a stredným podnikateľom na rýchlu navigáciu na informačné zdroje v internete.

AddThis Social Bookmark Button
pošli na vybrali.sme.sk Linkuj si ! posted by Alena @ 26.3.07 0 comments

nedeľa, marca 25, 2007

Wikiknihy

Wikibooks je projekt prevádzkovaný neziskovou nadáciou Wikimedia sprístupňujúci od roku 2003 kolekciu voľne dostupných e-kníh, manuálov, učebníc a iných naučných textov editovateľnú verejnosťou - vyše 24 990 textových súborov, z toho v slovenskom jazyku je zaradených vyše 160 a v českom vyše 550.

Ďalšie zaujímavé wiki:
Wikipédia - slobodná a otvorená encyklopédia
Wikislovník - voľne prístupný slovník v každom jazyku s definíciami, etymológiou a výslovnosťou
Wikizdroj - zbierka voľne dostupných originálnych textov v slovenskom jazyku
Wikidruhy - encyklopédia biologických druhov



AddThis Social Bookmark Button
pošli na vybrali.sme.sk Linkuj si ! posted by Alena @ 25.3.07 0 comments