nedeľa, apríla 29, 2007

INFOS 2007


V dňoch 16. - 19.4.2007 sa konalo v Starej Lesnej 34. medzinárodné informatické sympózium INFOS 2007 s ústrednou témou : Knižnice - piliere vedomostnej spoločnosti. Jednotlivé tematické bloky sa zameriavali na vedomostnú spoločnosť - stratégie, koncepcie, politiky pamäťových inštitúcií, informačné technológie, tvorbu, ochranu a sprístupňovanie kultúrneho i vedeckého dedičstva a tiež na ľudský faktor vo vedomostnej spoločnosti.

Na stránke portálu Infolib nájdete program a úplné texty odborných prednášok zo zborníka. Jedným z príspevkov, ktorým bolo prezentované Centrum VTI SR bol Informačný komfort používateľov Centra VTI SR (html, pdf). Prezentáciu prednášky je možné nájsť tu.

AddThis Social Bookmark Button
pošli na vybrali.sme.sk Linkuj si ! posted by Alena @ 29.4.07 0 comments

sobota, apríla 07, 2007

Portál pre obnoviteľné zdroje energie

Portál ozeport.sk poskytuje aktuálne informácie z oblasti obnoviteľných zdrojov energie (OZE) na Slovensku a v Európskej únii, ktoré sú spracované z monitoringu domácich a zahraničných zdrojov a literatúry alebo z originálnych príspevkov. Obsahuje tiež odkazy na zdroje v krajinách Európskej únie a vo svete, upozorňuje na pripravované konferencie, individuálne projekty, vývojové trendy, legislatívu, odbornú literatúru a sprostredkováva kontakty na firmy pôsobiace v oblasti OZE na Slovensku, v Českej republike a v krajinách EÚ.
Venuje sa hlavne využívaniu energie biomasy, Slnka a vetra a v budúcnosti sa ozeport.sk bude zameriavať tiež na geotermálnu energiu a energiu malých vodných zdrojov.

AddThis Social Bookmark Button
pošli na vybrali.sme.sk Linkuj si ! posted by Alena @ 7.4.07 0 comments